Workshop agenda

Op deze pagina vind je alle geplande workshop data. Heb je een workshop gevonden die je aanspreekt? Schrijf je dan snel in via het inschrijfformulier onderaan de pagina. Alle workshops vinden plaats in Atelier Mooi, aan het Liesbospark 28 in Breda.

Schalen voor culinaire uitspattingen

Zaterdag 30 september 2023

Van 10.00 uur tot 16.00 uur met een verzorgde lunch

Op deze workshop van een dag beginnen we met een blanco vel en een vormeloze bonk klei. We eindigen met een schaaltje of schalen die bij elk feest trots de weg naar de tafel zullen vinden.

We gaan werken met reliëf, ontstaan en door jou zelf ontworpen. Het meeste werk zal zijn het creëren van dit reliëf. Je kan, is zelfs wenselijk, al voor de workshop overdenken welke illustratie je wilt gaan toepassen … Ja! ‘Huiswerk’ 😉 ‘Huiswerk’ dat heul belangrijk is voor je beoogde eindresultaat. Grenzeloos ontdekken!

Ook na de lunch zal je daar nog mee bezig zijn. Zodra reliëf gecreëerd is gaan we met een platenpers de klei voorbewerken en deze in de juiste vorm snijden en afwerken.

We eindigen met meerdere unieke schalen uit je eigen hand. In een vorm die bij jou culinaire uitspattingen past. De schalen moeten eerst drogen voor ze de biscuit-stook mee maken. Daarna zullen ze gestookt worden in de kleur van je keuze.

Na ongeveer een maand zijn de door jouw gecreëerde schalen klaar om opgehaald te worden en kunnen ze niet langer wachten om jouw culinaire uitspattingen te dienen.

Deze workshop is geschikt voor beginners, gevorderden en alles wat daar tussenin zit. 

De kosten zijn 99.- p/p en gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Kan je niet wachten? Schrijf je in voor 30 september. Geef dan ook graag eventuele dieetwensen en/of allergieën door.

Carving la Luminaire

Zaterdag 11 november 2023

van 13.00 uur tot 17.00 uur

Bij deze workshop van een halve dag zullen er verschillende vormen klaar staan om je werkstuk uit de wand van klei te ‘carven’.

Misschien heb je liever een lantaarn als center piece of ligt je voorkeur bij  twee kleinere armaturen.

Eerst gaan we schetsmatig ‘voelen’ hoe we jouw vormen kunnen laten ontstaan. Vervolgens  zullen we daadwerkelijk in de cilinder gaan snijden. Ik ga je leren uit de losse pols te werken. Het uitsnijden van de wand zal eerst een beetje eng aanvoelen maar al snel zal je mooie vloeiende bewegingen maken.

De bedoeling is om een organisch licht effect te creëren voor de tuin, maar ‘la luminaire’ zal ook zeker niet misstaan met een kaars tijdens de kerst dagen.

Als je klaar bent met het uitsnijden gaan we met een kwast en spons de snijranden verzachten. De lantaarn zal eerst moeten drogen voor hij in de bisquit-stook gaat.  Daarop volgend zal jouw creatie de glazuur krijgen die je op de workshop-dag hebt uitgezocht.

Na ongeveer een maand is de door jouw gecreëerde ‘luminaire’ klaar om opgehaald te worden en het ontworpen lichteffect te laten stralen.

Deze workshop is geschikt voor beginners, gevorderden en alles wat daar tussenin zit. 

De kosten zijn 55.- p/p en gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Pimp your vase

Zaterdag 9 december 2023

van 10.00 uur tot 16.00 uur met een verzorgde lunch

Tijdens deze workshop van een dag maak je een complete vaas. Ingrediënten zijn slechts een bonk klei, wat keuken benodigdheden, wat gereedschap, je handen en je creativiteit/fantasie. Na het drinken van een goed kopje koffie begin je met het kiezen van de vorm van je vaas. Dat is de basis waar je tot de lunch mee bezig bent. Na de lunch laat je je creativiteit/fantasie er helemaal op los onderweg naar je droomvaas. Hoe gekker hoe leuker. Alles kan. Grenzeloos fantaseren.

Ik ondersteun je met de technische kant en leg je het proces uit. De vaas maak je echt helemaal zelf en naar je eigen smaak. Grenzeloos ontdekken.

Je vaas blijft nog even in het atelier. Deze moet namelijk eerst goed drogen anders scheurt hij tijdens de eerste stook. De kleur van je vaas kies je tijdens de workshop maar die komt er pas later op. Na ongeveer een maand is de door jouw gecreëerde vaas klaar om opgehaald te worden en naar een prachtplek gebracht te worden.

Deze workshop is geschikt voor beginners, gevorderden en alles wat daar tussenin zit. 

De kosten zijn 99.- p/p en gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Schrijf je snel in… Geef dan ook graag eventuele dieetwensen en/of allergieën door.

Inschrijven workshop
Schrijf je via dit formulier in op een van bovenstaande workshops.
Mocht je vragen of opmerkingen hebben betreft de inschrijving, kun je deze hier invullen. Hier kun je ook de eventuele dieetwensen en/of allergieën doorgeven wanneer er een lunch verzorgd wordt bij de workshop.